Forbrugslån

Lånet optages i forbindelse med lån af penge til forbrug. I ordet giver det derfor sig selv, at det lån man optager herved, er et lån hvori pengene skal bruges til forbrugsgoder. Det kan eksempelvis optages, hvis du skal bruge penge til en rejse, oplevelser eller til at købe møbler til den nye stue. Med dette lån bestemmer du selv, hvad pengene skal bruges til, og du har derfor også mulighed for at låne til det nyeste, lækre elektronik på markedet.

Har du udset dig en ny computer, men har du ikke råd til at købe den? Trænger du til en ferie ned i varmen for at samle fornyet energi til at kunne klare det grå og triste vejr herhjemme samt hverdagens stress og jag? Med et forbrugs lån bliver det hele muligt, og du kan derfor bruge pengene på netop det, du ønsker. Der er altså ingen, der sætter budgettet for dig eller bestemmer, præcis hvilke ting eller goder, pengene skal gå til.

Flere muligheder ved forbrugslån online?

Hvis du har besluttet dig for at tage et lån, har du flere valgmuligheder. Går du i banken vil du typisk skulle tegne et lån med sikkerhed. Det betyder, at banken vil kunne sikre, at de får deres penge igen. Derfor skal du kunne stille en garanti for, at du vil kunne betale pengene tilbage til tiden. Denne garanti kan eksempelvis stilles ved, at du pantsætter dit hus, din bil etc. Det kan også garanteres ved, at du lader en god ven kautionere for dig.

Lyder dette ikke så fristende? Så har du faktisk også en anden mulighed, du kan eksempelvis tage et lån til forbrug. Mange lånegivere opstiller nemlig lånet uden sikkerhed. Det betyder, at du altså ikke skal stille en garanti for, at de får pengene tilbage til tiden. Derimod er den eneste garanti, som lånegivere får, din underskift. Alt denne form for lån kræver, er altså blot, at du sætter din underskrift på et lånepapir samt at du giver oplysninger om din person. Denne form for forbrugslån er derfor baseret på tillid fra lånegivere – en tillid som du skal opretholde.

Alt afhængig af alder og situation vil du kunne låne forskellige maksimale beløb. Er du eksempelvis under 20 år, vil du naturligt kunne låne mindre, end dine forældre kan ved et lån uden sikkerhed. Jo ældre du er, og jo bedre økonomisk situation du har, er altså afgørende for størrelse af de beløb, du kan låne.

Sådan får du det billigste forbrugslån

Efter vi ovenover har været kort inde på lån uden sikkerhed, vil vi her forsøge at hjælpe dig frem til det billigste forbrugslån. Der findes et lån til alle. Som ved alle andre låntyper herhjemme er research et vigtigt punkt på dagsorden, da du naturligvis skal sammenligne og holde tilbuddene op imod hinanden. Vi har været kort inde på at mange vælger banker når de skal optage billige lån, men faktisk kan man hos mange af de online realkreditinstitutter også få fornuftige og billige lån.

Herudover var der også den anden fordel, at man nogle steder ikke skulle stille sikkerhed for lånet, hvilket kan være behageligt, hvis du for eksempel ikke har hus eller bil banken kan få garanti i. Det afhænger naturligvis i høj grad af dit lånebeløb, men hvis du for eksempel ”blot” skal låne 20.000 kroner er det ikke noget problem at finde et godt og solidt lån online. Vi har gjort det hele noget nemmere for dig, ved at samle et udvalg af forskellige realkreditinstitutters tilbud ovenover, som du altså kan se nærmere på.

Her kan du hurtigt tjekke renten på lånet, lån til private under 25 år og meget mere. Det er dog vigtigt at du ikke stiger dig blind på en lav rente, da ÅOP er nøgletallet der fortæller hvor meget dit lån koster. ÅOP står får årlige omkostninger i procent og er altså et essentielt nøgletal når du skal tjekke lån. Selvom det er lovpligtigt at oplyse dette tal, prøver enkelte selskaber at snige sig let og elegant udenom, hvorfor du skal være meget opmærksom og i få tilfælde selv ind og beregne det.

Bank Norwegian
Leasy Minilån
Zaplo
Vivus SMS lån
Santander Privatlån
Santander Privatlån
Nordic Lån
SparXPres
Fokuslån
Kvikautomaten
Leasy
DER Privatlån Plus
Ferratum Kredit

Som tilfældet er med alle lån bliver situationen væsentlig forværret, hvis du er registreret i RKI. Dette skyldes at både banker og realkreditinstitutter nødig vil låne penge ud til dårlige betalere, hvilket du jo enten er eller tidligere har været i forbindelse med din registrering. Der findes dog enkelte muligheder, selvom du er RKI registreret, men det er næppe de billigste lån du bliver præsenteret for.

Står du i RKI er lån ofte dyrere end for den resterende del af befolkning, så du skal være meget opmærksom før du tegner et lån. Som hovedregel er det altid en god idé at indfri dine tidligere lån før du optager nye, da din økonomi ellers hurtigt kan komme ud på et sidespor. Hvis dette ikke kan lade sig gøre er det igen ÅOP du skal være meget opmærksom på, om end antallet af udbydere er væsentlig forringet grundet din registrering i RKI. Det kan dog lade sig gøre, så se på mulighederne, men vær omvendt også meget opmærksom inden du underskriver eller acceptere noget.

Er du 18 år og mangler et lån? Så er det en helt anden ting end ovenstående, da du netop er blevet myndig og derfor måske har brug for lidt ekstra penge i hverdagen. Dette kan være til kørekortet, lejlighed eller noget helt tredje. De fleste realkreditinstitutter og banker har et alderskrav på 25 år, men enkelte tilbyder dog billige forbrugs lån til 18-årige, hvilket altså er din chance for at få hvad du drømmer om. Vi har samlet en håndfuld af disse her på siden, således du allerede i dag kan kigge op på for eksempel ÅOP og lånemaksimum.

Forbrugslån


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /var/www/laaninfo.dk/public_html/wp-includes/functions.php on line 3509