Bil lån

Der findes mange udbydere af billån – både med og uden udbetaling. De reklamerer allesammen med, at de har de bedste vilkår og de bedste priser, hvorfor mange har en tendens til at vælge den første og bedste långiver, men dette er dog langt fra den bedste fremgangsmåde – det kan derimod kun hen at blive en særdeles bekostelig affære, hvis ikke du vælger en rigtig långiver. Hovedparten af alle udbyder tilbyder i billån uden udbetaling, eftersom du stiller bilen som sikkerhed for det respektive lån. Dette betyder ligeledes også, at du kan få finansieret op til 100 procent af bilens samlede pris uden at du skal have én eneste krone op af egen lomme.

Her finder du, og sammenligner de billigste billån

Dette betyder også, at renten på et billån er klart mere favorabel, end eksempelvis renten på et forbrugslån, eftersom der bliver stillet sikkerhed i form af den bil, der skal købes for de lånte penge. Du skal desuden også være opmærksom på at renten på bilfinansiering- og lån kan variere kraftigt afhængigt af, hvilken udbyder du vælger og hvordan din nuværende økonomiske situation er. Ydermere – som en ekstra gestus – skal du være opmærksom på, at de renteudgifter, der forkommer på dit billån over tiden er fradagsberettigede – de bliver dog automatisk indberettet til SKAT af långiveren, så dette skal du ikke tænke på.

Du er med stor sandsynlighed allerede opmærksom på, at der er en lang løbetid på et billån. Som oftest er løbetiden på mellem 60 og 72 måneder, men den kan dog være helt op til 120 måneder – altså 10 hele år. Dette gør sig dog oftest kun gældende, når der er tale om nye biler. Løbetiden bliver altid aftalt individuelt på baggrund af den respektive bils alder, bilens handelsværdi såvel som din udbetaling – hvis altså du ønsker at bidrage med en udbetaling fra egen lomme. Hvis du skal komme i betragtning til ansøgning af et bil lån, så skal du være fyldt 18 år og du må ikke være registreret i RKI – det er som sådan det.

Bank Norwegian
Leasy Minilån
Zaplo
Vivus SMS lån
Santander Privatlån
Santander Privatlån
Nordic Lån
SparXPres
Fokuslån
Kvikautomaten
Leasy
DER Privatlån Plus
Ferratum Kredit

Hvad med billån direkte hos forhandleren?

Dette er naturligvis også en mulighed, men du skal dog have in mente, at en bilforhandler til enhver tid vil forsøge at skabe så stor en profit som muligt, hvorfor deres lån også vil gå af samme sti. Oftest har en bilforhandler ikke noget synderligt stort overskud ved at sælge en bil, hvorfor de til enhver tid vil forsøge at overtale kunden til at optage lånet igennem dem, så de kan hente en ekstra fortjeneste på at formidle det respektive lån.

I stedet for at optage lånet hos forhandleren, så bør du i stedet gennemsøge Internettet for et solidt bil lån, der faktisk kan betale sig for dig. Dette betyder dog ikke, at du slipper for en masse undersøgende arbejde, hvis du gerne vil finde frem til det billigste lån. Dette gøres bedst ved at sammenligne ÅOP (årlige omkostninger i procent) på de forskellige lån, eftersom tallet afslører den reelle pris, hvor diverse gebyrer og omkostninger er talt med.

Lån bil er den ideelle mulighed, hvis du ikke har penge stående på kontoen til finansiering af din nye bil. Det er de færreste, som har hele bilens beløb stående på kontoen, hvorfor et bil lån ofte kommer på tale når der skal købes ny bil. Der er flere måder at optage dette på, hvilket vi vil kigge nærmere på herunder.

Først og fremmest er der naturligvis bankerne, som står klar med gode billån. Herudover findes der også online finansieringsselskaber, som har valgt at specialisere sig i lån bil. Den sidste mulighed er bil forhandleren, som også kommer med et tilbud på en finansierings mulighed. Sidstnævnte er som regel den værste mulighed, da renten er utrolig høj her. Derfor bør du i stedet kigge på de to førstnævnte muligheder, når du skal optage et billån.

Hvor finder du dit billån billigst?

Når du skal finde det billigste billån, så er det vigtigt at du sammenligner tilbud fra de forskellige banker, som kan låne dig penge. Her på siden har vi samlet en oversigt over disse banker. Ansøg ved de forskellige, så du kan sammenligne dine tilbud på billån.

Et ilil lån kan både bruges på nye og brugte biler. Du får altid sat en individuel aftale i stand, hvor bilens alder og din økonomi bestemmer hvor meget du kan låne. De fleste banker kører dog med lån bil på op til 100 % af bilens købspris, hvilket vil sige at du kan låne hele beløbet. Andre steder skal du selv have en vis procentdel, for eksempel 20 % af beløbet, hvorefter du kan låne de resterende 80 %.

Herudover er løbetiden som regel maksimalt 10 år. Denne løbetid gælder dog kun for nye biler, hvorimod banken typisk trækker bilens alder fra de 10 år, når du køber en brugt bil. Det er dog meget forskelligt, hvorfor du bør undersøge de forskellige muligheder og vælge det der passer dig bedst.

Det er selvfølgelig alfa og omega at din økonomi forbliver stabil, selvom du skal ud og investere i drømmebilen. Derfor får du den føromtalte individuelle aftale, hvor der er taget højde for hvor meget du kan tilbagebetale i måneden.

Har du fundet drømmebilen, men mangler den fornødne kapital til at indfri købet? Lån penge til bil eller et såkaldt bil lån er din vej til hurtige penge, som kan finansiere købet af din nye bil. Læs med herunder og se hvordan du kan optage et bil lån, samt hvad du skal være opmærksom på i processen.

Som udgangspunkt er lån penge til bil billigere end andre forbrugslån, da man stiller bilen som sikkerhed for lånet. Løbetiden vurderes ud fra bilens alder og din økonomi, hvilket betyder at den i nogle tilfælde kan være på helt op til 10 år. Hvis du står og mangler penge til en bil, skal du helt klart overveje et bil lån, da det er forholdsvist billigt og kan hjælpe dig med finansieringen af din drømmebil.

Typisk kan du låne helt op til 100 % af bilens købssum, naturligvis alt afhængig af hvor du optager lånet. Danske Bank kører for eksempel med disse satser, hvilket gør det særdeles fordelagtigt at låne pengene her. På denne måde skal du ikke skal have en stor startkapital, men i stedet stille bilen som sikkerhed og ellers låne hele beløbet.

Der er dog enkelte krav forbundet med det, for eksempel skal du have tilbagebetalt hele lånebeløbet 10 år efter du har optaget det, hvis bilen er ny. Hvis du køber en brugt bil trækkes bilens alder som regel fra løbetiden på 10 år, hvilket gør perioden væsentligt kortere.

Det er altid en god idé, at lave en grundig gennemgang af ens økonomi, inden man begynder at overveje at lån penge til bil. Kig nærmere på dine udgifter og se hvor meget du kan afdrage om måneden – på denne måde er du stillet i en god situation, når først låneprocessen tager fart.


Bil lånDu har måske besluttet dig for at nu skal det være, der skal en ny bil i garagen, den skal være stor flot og altid ren, lige en bil som de fleste ville ønske de havde. Det er måske drømme bilen du vil have, men din økonomi kan måske ikke følge helt med dine drømme. Sådan er det for rigtig mange og det er sjældent at man køber sin bil kontant. Langt de fleste må ud og tage et billån for at kunne købe deres drømme bil eller måske bare en eller anden bil.
Er du medlem af FDM kan du på deres side ansøge om et bil lån, lånet er dog ikke fra FDM, men en samarbejds partner ved navn Nordania, som er en afdeling til Danske Bank.

Ligesom alle andre typer lån er det krav til et billlån, her er eksempelvis kravene fra Nordania:

  1. Bilen skal have kørt mindre end 150.00 kilometer, det vil sige at du kan låne til at købe en brugt bil. Ved køb af brugt bil, kan lånet maksimum vare i 8 år og bilens alder må maksimum være 2 år ved køber.
  2. Bilen skal koste mindst 75.000 kroner. Det kan give lidt problemer med de nyere mini biler, da nogle af dem koster under 75.000 kroner.
  3. Man skal mindst have 20% i udbetaling selv og mindste udbetaling man skal ligge er 20.000 kroner
  4. kke registeret i RKI eller andre skyldner databaser

Desværre er den regel med maksimum 75.000 en som kan ødelægge drømme for en der ønsker at optage et bi llån, men samtidig kun vil have en lille bil.
En bil til under 75.000 kunne være en Suzuki Alto, hvor 2014 nodellen kan købes til 70.000 kroner, den vil man ikke kunne låne til med sådan et lån, medmindre man får lidt ekstra udstyr i den.

Nordania og FDM er langt fra det eneste sted man kan optage et bil lån, firmaerne som også tilbyder almindelige forbrugslån Selene Finans, GE Money Bank, Danske Bank (Nordania) og Nordea tilbyder alle sammen lån til køb af biler, så mulighederne er mange.

For at optage et lån til køb af bil, så har mange den opfattelse at lånet skal være lavet til at købe biler, for at man må bruge det til dette, men det er ikke korrekt. Optager man et almindeligt forbrugs- eller privatlån vil der (som regel) ikke være betingelser for hvad lånet skal bruges til og man kan derfor fint købe en bil for sådan et lån, husk dog at tjekke om renten og andre udgifter er højere end ved at vælge et almindeligt bil lån, kan være du kan spare en masse penge.

Skulle ens forbrugslån være betinget af at man skal bruge det til noget bestemt, vil det være angivet i låne aftalen, men er ikke noget der forekommer særlig ofte. Du kan ansøge om et bil lån online ligesom med andre typer lån og vil kunne få svar indenfor kort tid rigtig mange steder du ansøger. Danske Bank har en super god hjemmeside hvor du kan få en masse råd om de billigste bil lån: http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Laan/Bil/Pages/billaan.aspx


Bil med eller uden udbetaling?

Dette er en vigtig faktor, der bør defineres inden du undersøger markedet til bunds, da både priser, forudsætninger og de sammenlagte omkostninger varierer meget efter hvorvidt et lån optages med eller uden en udbetaling – og desuden også hvor stort dette beløb er. Det er naturligvis en god løsning, hvis du ikke råder over en økonomi, der giver dig mulighed for at finansiere en udbetaling.

Hvad du skal være opmærksom på i denne sammenhæng er, at en långiver vil tage pant i bilen og på denne måde få stillet en sikkerhed for deres penge. Dette betyder naturligvis at du kan forvente en højere rente, end hvis du vælger at betale en udbetaling. Desuden stiller hovedparten af udbyderen der tilbyder lån til bil uden udbetaling et krav om, at den respektive bil bliver kaskoforsikret og at du ikke er registreret i RKI-registeret (går i dag under navnet Experian).

Hvis du før har optaget et lån, så har du med garanti også hørt om ÅOP, der står for årlige omkostninger i procent. Det er en vigtigt faktor, du skal holde øje med, når du findet et lån til bil. Det er et parameter, der gør det nemt og hurtigt at sammenligne de forskellige lån. I denne sammenhæng skal du være opmærksom på, at gebyr på et billån ikke vil kunne trækkes fra i skat, hvilket renter eksempelvis kan. Sørg for, at holde øje med lånets ÅOP, så du kan holde det op mod andre.

Generelt er alle lån med en form for udbetaling, derfor er det meget sjældent at et billån uden udbetaling kan lade sig gøre.

Billån var populære i 2014

I år 2014 blev der solgt omtrent 170.000 nye biler og 540.000 brugte biler, hvoraf cirka 70.000 af disse biler blev finansieret af et lån, der blev optaget gennem en bilforhandler. En bilforhandler tilbyder primært at formidle et billån, så de kan forhøje deres egen profit, da deres fortjeneste ved salg af en bil som udgangspunkt ikke er særlig stort.

Dette betyder, at hvis du skal optage et lån til bil, så bør du udelukkende i sjældne tilfælde vælge at optage det respektive lån hos den bilforhandler, hvor du køber den respektive bil. Du bør derimod give dig god tid til at sammenligne låneprisen hos flere forskellige udbydere – både de långivere, der er internetbaseret såvel som de traditionelle långivere. På denne måde er du bedre sikret, at du finder frem til et låneselskabet, der kan tilbyde dig et fordelagtigt billån.

Der ses en tydelig tendens til, at mange bilkøbere blot stirre sig blind på renten eller den månedlige ydelse, hvor man i stedet bør være mere fokuseret på den fulde pris, eftersom det er det eksakte beløb, der skal betales. Hvis man vælger at sammenligne på basis af månedlig ydelse/rente, så bør man udelukkende sammenligne lån, der har den samme løbetid, de samme forudsætninger såvel som de samme krav, eftersom det ellers giver et falsk billede af virkeligheden. I denne sammenhæng anbefaler FDM (Forende Danske Motorejere), at du skaber et overblik over markedet og understreger ligeledes at der er mange at spare, hvis blot du investere lidt tid i at sammenligne de forskellige billån.

 


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /var/www/laaninfo.dk/public_html/wp-includes/functions.php on line 3509